Drumul spectaculos din România care nu a fost încă închis

Dacă Transfăgărășanul se va închide la 1 noiembrie, iar circulația este deja oprită pe Transalpina, șoferii români dornici de senzații tari și peisaje montane spectaculoase mai au o variantă.

Transrarăul este cea mai modernă șosea alpină din România. Drumul de 28 de kilometri oferă numeroase priveliști frumoase, și poate fi parcursă și cu bicicleta sau chiar pe jos.

Acest drum a fost reabilitat în urmă cu doi ani și s-a transformat rapid într-o atracție turistică importantă în Bucovina.

Pasionații de munte nu vor fi dezamăgiți de ce le oferă drumul. La Pietrele Doamnei se practică escalada. Există peste 130 de trasee de cățărare în zona Rarăului.

Transrarăul porneşte din localitatea Pojorâta, judeţul Suceava, sub denumirea de DJ175A, până în apropiere de Cabana Rarău, și trece prin localitatea Chiril și pe lângă Mănăstirea Rarău.

Transrarăul este un drum mai îngust decât Transfăgărașanul sau Transalpina, iar viteza de rulare nu ar trebui să depășească 30 de kilometri pe oră.  Transrarăul va fi și el închis pe perioada iernii.

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Plângeri penale pentru că nu se deschide Transalpina

Surpriză pentru șoferi: Transfăgărășanul a fost deschis mai devreme în 2016