Mai mulți proprietari de pensiuni din Rânca au depus plângeri penale pentru a fi trași la răspundere cei care sunt vinovați de faptul că nu se circulă pe Transalpina nici la această oră. Aceștia spun că afacerile le sunt aproape ruinate, întrucât turiștii nu mai ajung la ei.

Președintele Asociației Concesionarilor din Rânca, Constantin Pănescu, spune că e a doua oară când depune plângere penală. „Nu ne-a trimis niciun răspuns Parchetul şi nici măcar să ne prezentăm ca să dăm vreo declaraţie.

În urmă cu două săptămâni şi jumătate am trecut pe la sediul Parchetului Novaci să văd stadiul soluţionării cauzei. Mi s-a spus că nu au putut să ne trimită soluţionarea pentru nu au poştă. Atunci am aflat decizia care a fost luată”, a spus Pănescu, pentru adevarul.ro.

Șeful Secției Drumurilor Naționale Târgu Jiu, Ion Tudor, spune că nu știe când va fi deschisă Transalpina pentru circulație.

„În urma Ordonanţei Preşedenţiale, drumul a fost preluat temprorar de CNADNR. Continuăm continuăm să îndepărtăm zăpada şi arocamentele de pe de partea carosabilă. O comisie de întreţinere a drumului şi siguranţei rutiere de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova verifică drumul şi va intocmi un raport, care va fi trimis Companiei în vederea declanşării lucrărilor de conservare.

Transalpina nu are regim de drum deschis circulaţiei rutiere. În funcţie de masurile care se vor dispune pentru conservare se vor stabili şi măsurile de siguranţă rutieră. Interesul este să avem un drum sigur. În această săptămână se va întocmi raportul”, a precizat Ion Tudor, pentru jurnaliștii de la Adevărul.

Chiar dacă e închisă circulației, proprietarii de cabane spun că în weekend-ul trecut au ajuns la pensiuni, pe Transalpina, zeci de mașini și drumul nu ar fi blocat de zăpadă.

ranca-gorj-700x460

CITIȚI ȘI: 5 lucruri de făcut la Rânca. Atracții de neratat în superba stațiune din Parâng 

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: