Doi tineri s-au căsătorit în Kiev în ziua invaziei rusești: „Am putea muri și am vrut să fim împreună înainte”

FOTO: 5688709/Pixabay.com
FOTO: 5688709/Pixabay.com

Doi tineri ucraineni au decis să se căsătorească în ziua în care Rusia a declanșat invazia în Ucraina. Potrivit CNN, Iarina Arieva și Sviatoslav Fursin s-au cununat în timp ce în oraș se auzeau sirenele care îi anunțau pe oameni să se adăpostească pentru că ar putea urma raiduri aeriene.

„A fost foarte înfricoșător. Ar trebui să fie cel mai fericit moment din viața ta, dar auzi asta”, a spus Arieva, care s-a căsătorit cu partenerul ei la mănăstirea Sf. Mihail din Kiev.

Cei doi au vrut să se căsătorească pe 6 mai și să sărbătorească la un restaurant cu vedere spre râul Nipru, însă toate s-au schimbat după ce președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat o operațiune militară în Ucraina.

Cei doi tineri s-au cunoscut în octombrie 2019, la un protest în centrul Kievului.

„Situația este grea. Vom lupta pentru pământul nostru. Putem muri și am vrut să fim împreună înainte de toate astea”, a mai spus Arieva.

După nunta, cei doi au mers la Centrul local de Apărare Teritorială pentru a se alătura eforturilor de apărărare a țării.

„Trebuie să ne apărăm țara. Trebuie să protejăm oamenii pe care îi iubim și pământul pe care trăim. Poate că  vom merge să luptăm. Poate că vom ajuta cu altceva. Ei vor decide. Sper doar că totul va merge normal și vom avea pământul nostru, ne vom păstra țara în siguranță și fericită fără ruși în ea”, a mai declarat Arieva.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.