Doi tineri din Africa s-au aruncat în apă cu tablourile lui Klaus Iohannis și al soției sale

tablou tanzania klaus iohannis
Foto: Captură YouTube (spotmedia.ro)

Klaus Iohannis și Carmen Iohannis au încheiat astăzi vizita în Tanzania, din turneul african de 10 zile.

În timpul vizitei desfășurate în insula Zanzibar a avut loc și un ritual al localnicilor, în cadrul căruia câțiva tineri s-au aruncat în apă cu portretele președintelui și al soției sale, a transmis spotmedia.ro, care a publicat mai multe clipuri video.

Într-una dintre înregistrările video, câțiva localnici adunați în jurul unui portret mare cu Iohannis au strigat diverse urări. „From Romania, Klaus Iohannis! Welcome to Zanzibar!” („Din România, Klaus Iohannis! Bine ați venit în Zanzibar!) au strigat tinerii.

La finalul strigăturilor s-a auzit „Hakuna matata, Iohannis”, o urare des folosită în Africa.

„Hakuna matata” este o expresie în limba swahili, care înseamnă „fără probleme” sau „fără griji” („hakuna”: nu există, „matata”: îngrijorări, probleme).

Apoi, unul dintre tineri s-a aruncat în mare, având și tabloul lui Iohannis în brațe. Înainte să atingă apa, el a strigat puternic „Mister president!” („Domnule președinte!”).

Localnicii au realizat același ritual și cu tabloul lui Carmen Iohannis.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.