Doi refugiați au „invadat” România și au început să plângă: „Ne-am rătăcit!”

Doi imigranți afgani au intrat marți seară în România, după ce s-au rătăcit în Serbia. Aceștia au fost descoperiți de polițiștii de frontieră în zona Beba Veche, locul unde se întâlnesc trei granițe: a României, a Serbiei și a Ungariei.

Potrivit jurnaliștilor de la opiniatimisoarei.ro, cei doi au început să plângă când au fost prinși de polițiști și au aflat că au ajuns în România.

„Au declarat că s-au rătăcit pe teritoriul Serbiei și că nu voiau să ajungă în România, fapt pentru care sunt în procedură de readmisie. Aceasta înseamnă să fie returnați pe teritoriul statului sârb. Depinde de răspunsul autorităților sârbe. Acordul de readmisie între România și Serbia a intrat în vigoare în 2012”, a declarat Mihaela Les.

Uniunea Europeană este în continuare în căutarea unei soluții pentru a rezolva criza refugiaților. Libera circulație în Europa este treptat suspendată. După Germania, Austria, Slovacia și Republica Cehă au anunțat controale la frontieră. Ungurii au decis să ridice un gard la granița cu Serbia și au în plan să-l continue și la frontiera cu România.

Președintele Klaus Iohannis a punctat din nou faptul că România nu poate primi mai mult de aproximativ 1.800 de refugiați. „Eu cred că încet-încet tematica cotelor obligatorii va dispărea. Spațiul Schengen este nefuncțional în momentul de față”, a declarat președintele Iohannis.

De asemenea, același lucru la arătat și premierul Victor Ponta: „Dacă putem să primim mai mulți, o să primim mai mulți. Problema e de capacitatea noastră logistică de a trata acei oameni ca pe niște oameni”.

Recomandările editorilor GreatNews: 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.