Doi fii de baroni locali, numiți secretari de stat de premierul Dăncilă

Tudor Buzatu. Foto: Facebook

Fiii liderilor PSD din două județe ale țării au fost numiți în funcția de secretar de stat de către premierul Viorica Dăncilă.

Dumitru Buzatu este șeful PSD Vaslui, iar fiul său Tudor a fost numit în data de 7 martie în funcția de secretar de stat. Tudor Buzatu devine astfel secretar de stat în aparatul de lucru al Anei Birchall, vicepremier responsabil cu parteneriatele stategice, notează hotnews.ro. Ana Birchall a fost aleasă deputat chiar în Vaslui.

La fel stau lucrurile și cu Remus Muntean, fiul șefului PSD Neamț, Ioan Munteanu. Remus devine secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului.

Ioan Munteanu a demisionat în ianuarie din Parlament invocând ”probleme de sănătate”. Munteanu are și probleme cu DNA, procurorii demarând acțiunea penală în mai 2017. Liderul din Neamț al PSD a fost acuzat că a luat 400.000 de euro pentru a interveni la o companie de stat, pentru ca aceasta să își plătească datoriile față de o firmă privată.

Sâmbătă, 10 martie, PSD se va reuni în congres. Liderul Liviu Dragnea a cerut un vot de încredere în congres, dar cea mai interesantă decizie va fi alegerea vicepreședinților.

Iată ce reprezentanți au organizațiile PSD pentru funcțiile de vicepreședinți:

Bucureşti – Gabriela Firea şi Robert Negoiţă

Regiunea de Sud Vest – Olguţa Vasilescu şi Paul Stănescu

Muntenia – Ciprian Pandea şi posibil Rovana Plumb

Regiunea de Vest – Natalia Intotero şi Mihai Fifor

Centru – Bogdan Trif şi Roxana Mânzatu

Regiunea Sud Est – Marian Oprişan şi Mirela Furtună

Regiunea de Nord Vest – Doina Pană şi posibil Gabriel Zetea

Regiunea de Nord Est – Doina Elena Federovici şi Dumitru Buzatu