Doi copii plecați să colinde au fost atacați de câini. Tatăl lor a decis să se răzbune

FOTO: susanne906/Pixabay.com
FOTO: susanne906/Pixabay.com

Doi copii de 11 și 13 ani, din comuna suceveană Moara, au fost mușcati de doi câini în timp ce mergeau să colinde prin sat. În ajutorul lor a sărit un vecin, care a fost și el atacat de cei doi câini, din rasa Amstaff și Buldog.

„Astăzi, în jurul orei 14.30, pe raza comunei Moara, doi minori în vârstă de 11 şi 13 ani, care mergeau cu colindul, au deschis poarta curţii unui localnic, moment în care au fost atacaţi de doi câini, metis Amstaff şi Buldog.

În ajutorul minorilor a sărit un vecin, care a fost, la rândul său, muşcat de către cei doi câini”, a transmis Poliţia Judeţeană Suceava.

După ce copiii au fost transportați la un spital pentru a primi îngrijiri medicale, tatăl lor a lovit cu mașina cele două animale și le-a ucis.

„Ulterior producerii evenimentului, tatăl minorilor s-a deplasat cu autoturismul proprietate personală în zona producerii evenimentului şi a ucis cu vehiculul cei doi câini aflaţi pe drumul public. La testarea cu aparatul etilotest, şoferul prezenta o alcoolemie de 0,17 mg/l alcool pur în aerul expirat”, potrivit polițiștilor.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, uciderea fără drept a animalelor și neluarea măsurilor privind prevenirea atacului canin. Copiii și vecinul care a sărit în ajutorul lor au răni ușoare și se află în afara oricărui pericol.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.