Documentarul românesc ”Colectiv” a primit două nominalizări la Premiile Oscar

nominalizari oscar 2017
Foto: Captură YouTube

Filmul documentar realizat de Alexander Nanau a fost nominalizat la Premiile Oscar 2021 pentru două categorii – documentar și lung metraj internațional.

Este pentru prima oară în istorie când un film românesc este nominalizat la premiile Academiei Americane de Film, cele mai faimoase din industria cinematografică.

Realizatorii documentarului despre tragedia petrecută în clubul bucureștean Colectiv și urmările acestuia vor afla dacă au câștigat statueta de aur în 26 aprilie.

”Colectiv” este doar al patrulea film documentar care reușește să obțină o nominalizare la două categorii la Premiile Oscar.

Astfel, la categoria ”Documentar”, alături de producția românească au fost nominalizate filmele ”Crip Camp”, ”The Mole Agent”, ”My Octopus Teacher” și ”Time”.

La categoria ”Film Internațional” au mai fost nominalizate peliculele ”Another Round”, ”Better Days”, ”The Man Who Sold His Skin” și ”Quo Vadis, Aida?”.

Filmul documentar românesc vizează consecințele tragediei petrecute în clubul Colectiv, dar mai ales urmările sale sociale și politice.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.