Dispar telefoanele LG! De ce s-au retras de pe piață sud-coreenii

Compania sud-coreeană LG Electronics Inc va opri producția de telefoane mobile, după ce nu a reușit să găsească un cumpărător pentru această divizie, care a înregistrat pierderi foarte mari în ultima vreme.

LG este un important jucător pe piața telefoanelor mobile, în America de Nord având o cotă de piață foarte importantă, de 10%, fiind pe locul trei în topul brandurilor, după Samsung și Apple.

Telefoanele LG erau o alternativă ieftină la smartphone-urile produse de principalii săi rivali de pe piață.

Chiar și așa, divizia de smartphone a LG a înregistrat pierderi totale de aproape 4,5 miliarde de dolari în utlimii șase ani.

LG a anunțat că își va concentra resursele în domenii profitabile, precum producția de componente pentru vehicule electrice, dar și a dispozitivelor pentru case inteligente.

În prezent, cota de piață globală a LG este de 2%. Anul trecut, compania sud-coreeană a exportat 23 de milioane de telefoane, de 10 ori mai puține decât Samsung.

Angajații diviziei de telefonie mobilă vor fi mutați pe alte posturi, în cadrul companiei, care își va păstra și patentele pentru tehnologia 4G și 5G.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.