Discriminarea bazată pe orientarea sexuală, interzisă în noua Constituţie

palatul_parlamentului
Foto: Carpathianland Wikimedia Commons

Comisia de revizuire a Constituţiei a adoptat astăzi un amendament la Articolul 4 din legea fundamentală prin care este interzisă discriminarea bazată pe orientarea sexuală a unei persoane.

Amendamentul a fost propus de senatorul PNL Tudor Chiuariu și interzice și discriminarea bazată pe culoarea pielii unei persoane sau pe trăsăturile sale genetice.

Textul amendamentului propus este următorul: „România este patria comună şi indivizibilă a tuturor cetăţenilor săi. Orice discriminare bazată pe sex, culoare, origine etnică sau socială, trăsătură genetică, limbă, credinţă sau religie, opinii politice sau de altă natură, apartenenţa la o minoritate naţională, avere, naştere, dizabilităţi, vârstă sau orientare sexuală este interzisă”.

Membrii Comisiei au adoptat amendamentul depus de Chiuariu cu 18 voturi „pentru” şi două voturi „împotrivă”, potrivit mediafax.ro.

În prezent, alineatul respectiv din Articolul 4 nu face referire la orientarea sexuală a unei persoane  sau la trăsăturile sale genetice și are o formă mai simplă: „România este patria comună şi indivizibilă a tuturor cetăţenilor săi, fără deosebire de rasă, de naţionalitate, de origine etnică, de limbă, de religie, de sex, de opinie, de apartenenţă politică, de avere sau de origine socială”.

Dacă ți-a plăcut acest articol, te poţi alătura comunităţii pozitive de pe pagina noastră de Facebook.