Discriminare la ștrand. Un patron nu îi lasă să intre pe copiii romi

copii romi ștrand sibiu
Sursa: Ora de Sibiu

Patronul singurului ștrand din municipiul Sibiu le-a interzis accesul copiilor romi, relatează „Ora de Sibiu”.

Ziarul local a publicat mai multe clipuri pe YouTube în care se vede cum copiii plâng după ce nu au fost lăsați să intre la ștrand.

Jenny Rasche, președinta Asociației „Kinderhilfe Fur Siebenburgen”/„Speranță și Zâmbet”, care îi sprijină pe copiii ce provin din medii defavorizate, a vrut să ducă mai mulți copii romi din cartierul sibian Turnișor la ștrand.

Însă când a ajuns la poartă pentru a le cumpăra bilete i s-a spus că nu poate intra cu copiii deoarece aceștia sunt de etnie romă.

În replică, Ioan Popa, patronul ștrandului Aqua Fun, a declarat că a luat decizia de a interzice accesul grupurilor de copii romi după ce unii dintre ei au creat stricăciuni.

„Ieri mi-au umplut de muștar și cu mâncare bazinele. Vin cu 20-50 de copii aici, fără costume de baie, intră îmbrăcați în apă. Am avut muștar și săpunuri în piscine. Au stricat un robot pe care am dat 13.000 de euro. (…) Nu mai intră lumea la ștrand din cauza lor, se sperie și pleacă clienții”, a declarat Popa pentru „Ora de Sibiu”.

El spune că grupul de copii care nu a fost lăsat să intre în incinta ștrandului este același care în urmă cu o zi făcuse stricăciunile.

Însă Jenny Rasche îl contrazice. „Noi anul acesta nu am fost la ștrandul ăsta. Indiferent ce a fost înainte, nu au cum să aibă legătură cu noi, având în vedere că nu am avut deloc acces la ștrand până acum”, a declarat președinta asociației pentru sursa citată.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.