Din Transilvania până în Africa. Șapte români, într-o aventură cu scop caritabil

mmm
Foto: citynews.ro

Şapte tineri din Transilvania au pornit într-o aventură cu scop caritabil, care îi va purta din Cluj-Napoca până în statul african Mali. Ei vor concura în raliul „The Great Africa Run” cu o mașină de teren.

Tinerii au plecat ieri din Cluj-Napoca, având destinația Budapesta. Raliul are ca scop strângerea de donaţii pentru copiii săraci din Africa.

„A durat o jumătate de an pregătirea propriu-zisă, fizică a mașinii, psihică, în toate felurile, și suntem bucuroși să fim la start. Tot timpul pot interveni probleme, la granițele din Senegal. Să sperăm că nu! Este o zonă de conflict în Mauritania, unde sunt gherile care își fac de cap”, a povestit Albert Deac, unul dintre participanţii la raliu, pentru publicația citynews.ro.

Deac va duce pe continentul african jucării pe care fiica sa le-a pregătit pentru o fetiţă din Gambia sau Senegal. Toţi participanţii vor face donații, indiferent de ţara din care provin.

Concursul a început astăzi, startul fiind dat din Budapesta. Traseul pe care concurenții trebuie să îl parcurgă are 10.000 de kilometri, competiția terminându-se pe 9 februarie.

„The Great African Run” este cel mai lung raliu off-road pentru amatori din lume. Destinaţia finală o reprezintă Africa de Vest, acolo unde participanţii donează săracilor diverse lucruri strânse din toată lumea.

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să fiți la curent cu lucrurile bune care se întâmplă în România, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de știri pozitive de pe pagina noastră de Facebook.