Descoperire surprinzătore pe tabloul Mona Lisa: „E pictat peste un alt portret!”

Pascal Cotte, un cercetător francez, a ajuns la concluzia că Leonardo Da Vinci a pictat celebrul tablou Giconda sau Mona Lisa peste altul realizat inițial.

Cercetătorul a făcut cercetarea timp de 10 ani și s-a folosit de un aparat special, care emite o lumină intensă asupra picturii. „Putem analiza cu precizie în straturile de vopsea și putem „decoji” toate straturile ca pe o ceapă”.

Potrivit Digi24, Cotte a reconstituit chiar tabloul pe care Leonardo Da Vinci l-ar fi pictat. Potretul inițial nu are legătură cu cel final. În primul, femeia privește în lateral și nu zâmbește, în timp ce în acesta Mona Lisa privește în față și schițează zâmbetul care a făcut celebră pictura.

Unii istorici cred că numele picturii ar trebui schimbat. „Probabil va fi ceva retincenţă din partea autorităţilor de la Luvru pentru a lua în considerare schimbarea numelui tabloului pentru că despre asta este vorba. La revedere, Mona Lisa! Ea este altcineva”, e de părere istoricul de artă Andrew Graham-Dixon.

Însă alții susțin că celebrul tablui expus la Luvru trebuie să-și păstreze numele: Mona Lisa.

Deocamdată nu s-a stabilit clar cine e femeia pictată între 1503-1506 de Leonardo Da Vinci. Unii spun că ar fi vorba de Lisa Gherardini, soția unui bogat comerciant din Florența, ații au spus că ar fi vorba de alte femei celelbre din acea persioadă, una dintre ele fiind Isabela de Aragon.

Recomandările editorilor GreatNews: 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.