Descoperire importantă pentru omenire în Siberia

FOTO: Royal BC Museum, Victoria, British Columbia/via Wikimedia Commons
FOTO: Royal BC Museum, Victoria, British Columbia/via Wikimedia Commons

O echipă de cercetători a făcut o descoperire deosebită în Siberia. Asupra unui schelet de mamut lânoa a fost descoperite urme de răni provocate cel mai probabil de sulițe, ceea ce ar dovedi că în zonă a locuit o populație umană, obișnuită cu temperaturile foarte scăzute ale regiunilor arctice.

Potrivit Reuters, cercetătorii au descoperit mai mulți mamuți în permafrostul din Golful Enisei, pe țărmul Oceanului Arctic și spun că oamenii au vânat în urmă cu aproximativ 45.000 de ani.

Un cercetător la Institutul pentru Istoria Culturii Materiale din Sankt Petersburg, Vladimir Pitulko, coordonator al studiului, a spus că până de curând s-au găsit dovezi care duceau la ipoteza că oamenii au trecut prin zona arctică în urmă cu 30.000 de ani.

„Într-adevăr, aceste animale (n.r. mamuții) ofereau o sursă nesfârşită de diverse bunuri: hrană, prin carne, grăsime şi măduvă osoasă; carburant, prin bălegar, grăsime şi oase; materie primă, prin oase şi fildeş.

Cu siguranţă, oamenii îi foloseau ca hrană, în special pentru anumite părţi ale corpului, precum limba şi ficatul, considerate delicatese, dar vânarea lor pentru fildeş era mai importantă”, a declarat Pitulko, potrivit Reuters.

Oamenii de știință cred că vânătoarea de mamuți i-ar fi ajutat pe oameni să supravețuiască și să se răspândească până în zonele nordice ale Siberiei.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.