Când vom putea circula pe Transalpina în 2014

transalpina_poze_2012_02
Vedere de pe Transalpina. Foto: Andreea Dogar

Salvamontiştii gorjeni au oferit o estimare privind data la care va fi deschisă oficial, în 2014, cea mai înaltă şosea din România.

Transalpina, care atinge 2.145 de metri în Pasul Urdele, va fi deschisă oficial, cel mai probabil, în jurul datei de 15 mai, a anunţat directorul Secţiei Salvamont din cadrul Consiliului Judeţean Gorj, Sabin Cornoiu.

Este greu de spus dacă de la 1 mai va fi deschisă Transalpina. Sperăm ca în jur de 15 mai să fie deschis drumul pentru trafic. Vremea rea s-a întors şi pe munte lucrurile se derulează altfel decât în zonele mai joase, unde temperaturile îşi fac simţit efectul imediat. În nici un caz nu se va da aviz pentru tranzitarea Transalpinei, dacă va exista zăpadă pe versanţi şi aceasta ar putea ajunge pe carosabil, unde ar pune în pericol traficul şi mai ales pe participanţii la trafic. Dacă temperaturile nu vor fi ridicate, zăpada se va topi mai lent. Este însă o şosea foarte solicitată şi sunt şoferi care încearcă, dar este bine să aştepte deschiderea oficială, pentru a nu se întâmpla evenimente neplăcute sau să ne cheme să-i coborâm din munte“, a spus Cornoiu, citat de gds.ro.

Transalpina este un drum complet asfaltat, lung de 148 de kilometri, care leagă oraşele Novaci, din judeţul Gorj, şi Sebeş, din Alba. Drumul trece şi prin una dintre cele mai populare staţiuni montane din sudul ţării, Rânca. Pe hărţile rutiere, drumul apare ca DN 67C.

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să fiți la curent cu lucrurile bune care se întâmplă în România, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de știri pozitive de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.