O știre pentru cei care prețuiesc inteligența. Un puști din România e campion european la Go!

Denis Dobranis este cel mai bun tânăr jucător de Go al Europei. Are doar 11 ani (bistrițeanul.ro)
Denis Dobranis este cel mai bun tânăr jucător de Go al Europei. Are doar 11 ani (bistrițeanul.ro)

Denis Dobranis este român, are doar 11 ani, iar în urmă cu câteva zile, la Zandvoort, în Olanda, a devenit campion european de tineret la Go.

Go este un sport al minții cu o vechime de aproximativ 4.000 de ani, fiind extrem de popular în Asia. Originar în China, este practicat de peste 27 de milioane de oameni, fiind chiar predat în multe școli.

În Olanda, Denis a concurat cu alți 33 de tineri, din țări ca Germania, Rusia, Anglia, Olanda, Franţa, Estonia, Polonia, Cehia, Ungaria, Croaţia și Ucraina. Spre deosebire de băiatul din România, majoritatea concurenților beneficiază de susținere financiară din partea statului.

”Un mare vis a devenit realitate! Mulțumesc fratelui meu Darius că m-a învăţat ce este Go-ul, domnului Vîrtic Teodor că mi-a dat aripi, domnului Mirel Florescu pentru că m-a învăţat să zbor în lumea asta şi domnului Ţăranu Cătălin că m-a ajutat să devin cel mai bun copil din Europa, la doar 11 ani! Nici pe Şerban Mihai nu vreau să-l uit! Printre examene a avut uneori timp să ne ţină câte-o lecţie. Mulţumesc tuturor celor care au crezut în mine!”, a scris Denis Dobranis pe Facebook.

Denis Dobranis (desprego.ro)
Denis Dobranis (desprego.ro)

Nu este pentru prima oară când Denis Dobranis reușește un rezultat excelent la o competiție importantă. În urmă cu un an, el a devenit vicecampion european la concursul de la Bagnor Regis, din Anglia.

Denis a reprezentat Europa la Campionatele Mondiale de Go pentru juniori din Malaezia, unde s-a clasat pe locul 7. Rezultatul de la Kuala Lumpur este cea mai bună performanță reușită de un european la Mondiale, indiferent de grupa de vârstă.

În România sunt doar 23 de cluburi de Go și câteva sute de membri.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Premieră în justiția din România. Suma uriașă pe care trebuie să i-o returneze iubitului după ce a anulat nunta
Un nou centru pentru copiii care suferă de autism sau de sindromul Down, în România
Vladimir Putin taie salariile la Kremlin. Președintele rus va câștiga și el mai puțin