Decizie în instanță: furnizorii de internet, obligați să blocheze siteuri cu filme piratate

filme piratate
Foto: StartupStockPhotos / pixabay.com

Tribunalul București a decis marți, 6 noiembrie, că mai mulți furnizori de internet din România trebuie să blocheze accesul clienților săi la o serie de siteuri de unde pot fi downloadate filme piratate. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în 30 de zile la Curtea de Apel București.

Reclamanții în acest caz sunt Twentieth Century Fox Film Corporation, Universal City Studios Productions LLLP, Universal Cable Productions LLC, Warner Bros. Entertainment INC., Paramount Pictures Corporation, Disney Enterprises, Columbia Pictures Industries, INC., Sony Pictures Industries INC., iar pârâții RCS & RDS S.A., Telekom România Communications S.A., UPC România SRL, Digital Cable Systems S.A., AKTA Telecom S.A., Nextgen Communications S.R.L.

Practic, marile studiouri de producție de filme vor ca marii furnizori de internet din România să nu le mai ofere clienților lor acces la o serie de siteuri cu filme piratate.

Tribunalul București a acceptat solicitarea companiilor producătoare de filme și a dispus blocarea siteurilor respective.

Siteurile „încalcă drepturile de autor deţinute de reclamanţi; Dispune blocarea permanentă prin metoda blocării la nivel DNS a accesului clienţilor pârâţilor pentru serviciile de acces la internet prin punct fix, la website-urile accesibile în prezent la locaţiile online indicate mai sus”, se arată în sentință.

Siteurile menționate sunt următoarele:

-filmehd, accesibil în prezent la următoarea locaţie online: www.filmehd.net;

-filmeonline2013, accesibil în prezent la următoarea locaţie online: www.filmeonline2013.biz;

-thepiratebay, accesibil în prezent la următoarea locaţie online principală: www.thepiratebay.org; şi la următoarele locaţii online de tip proxy: http:/fbay. maik. rocks, htip://bayproxy. net, http://thepiratebayz. org, http://tpb.portalimg.com, https://fastpiratebay.co.uk, https://gameofbay.org, https://ikwilthepiratebay.org, https://oldbayproxy.eu, https://pirate.trade, https.V/piratebay.click, https.V/piratebay.red, https ://piratebayblocked.corn, https ://piratebaymirror.eu, https://piratebayproxy.be, https: //piratebayproxy.tf, https://piratebays.co, https://piratebays.co.uk, https://pirateproxy.cam, https://pirateproxy.dick, https://pirateproxy.sh, https://pirateproxy.tf, https://pirateproxy.wf https://pirateproxy.yt, https://thebay.tv, https://thehiddenbay.cc, https://thehiddenbay.fi, https://thehiddenbay.info, https://thehiddenbay.ws, https://thepiratebay.bypassed.st, https://thepiratebay.co.in, https://thepiratebay.rocks, https://thepiratebay.uk.net, https://thepiratebay.unblocker.cc, https://thepiratebay-proxy.com, https://tpbbay.eu, https://tpbmirror.us, https://tpbunblocked.org, https://ukpirate.dick, https://ukpirate.org, https://ukpirateproxy.xyz, https://unblockedbay. info, https ://urbanproxy. eu.

Foto: StartupStockPhotos / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.