De ce este bine să purtăm două măști, și nu una singură

mască de protecție
Foto: leo2014 / pixabay.com

Potrivit unui studiu al Centrelor americane pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, purtarea unei măști textile peste o mască chirurgicală poate reduce enorm riscul de infectare cu COVID-19.

Cercetătorii au descoperit că purtarea a două măști în același timp, dar și purtarea adecvată a unei singure măști chirurgicale, poate reduce expuerea la aerosoli cu 95%.

Cu cât masca este potrivită mai bine pe fața celuia care o poartă cu atât oferă o protecție mai bună, au concluzionat experții americani, citați de Politico.

Medicii recomandă aranjarea măștii astfel încât aerul să nu pătrundă pe margini, iar studiul demonstrează că purtarea măștilor reduce considerabil transmisia virusului.

Purtarea unei singure măști, chirurgicală sau din pânză, a blocat 40% dintre particule. În cazul a două măști chirurgicale purtate simultan, aproximativ 80% dintre particule au fost nu au ajuns să fie inhalate.

Consultantul pe probleme medicale al noului președinte american Joe Bide, Anthony Fauci a recomandat purtarea a două măști, în special după apariția noilor tulpini – mai contagioase – ale virusului.