De ce e o singură femeie în noul Guvern Cîțu. Ce explicație oferă Orban

florin cîțu premier
Sursa: gov.ro

Guvernul Florin Cîțu va avea 21 de membri: premierul, 2 vicepremieri și 18 miniștri, însă unul singur este femeie, relatează hotnews.ro.

Este vorba despre Raluca Turcan, propusă la Ministerul Muncii. Întrebat de ce în viitorul Guvern a fost desemnată o singură femeie, liderul PNL Ludovic Orban a spus că „acestea au fost propunerile făcute de cele trei partide din noua coaliție de guvernare”.

„Acestea sunt propunerile de miniștri formulate de formațiunile care au constituit coaliția. (…) Din procedurile de desemnare, asta a fost decizia fiecărei formațiuni, o respectăm”, a declarat miercuri, 23 decembrie, Ludovic Orban.

Iată componența noului Guvern, care trebuie să treacă de votul Parlamentului:

PNL are 9 ministere:

Finanțe – Alexandru Nazare
Externe – Bogdan Aurescu
Apărare – Nicolae Ciucă
Energie – Virgil Popescu
Interne – Lucian Bode
Educație – Sorin Câmpeanu
Cultură – Bogdan Gheorghiu
Agricultura – Adrian Oros
Munca – Raluca Turcan

USR-PLUS are 6 ministere:

Justiție – Stelian Ion
Sănătate – Vlad Voiculescu
Transporturi – Cătălin Drulă
Fonduri Europene – Cristian Ghinea
Economie- Claudiu Năsui
Cercetare, Inovare, Digitalizare – Ciprian Teleman

UDMR are 3 ministere:

Dezvoltare – Cseke Attila
Mediu – Tanczos Barna
Tineret și Sport- Novák Eduárd

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.