Daniel Constantin demisionează din Pro România

constantin daniel victor ponta
Foto: cdep.ro / Ionuț Fantaziu

Daniel Constantin, primvicepreședintele Pro România, a declarat marți seară, la postul de televiziune Digi24, că va demisiona din partid, după conflictul iscat între Victor Ponta și cei 7 parlamentari care au votat Guvernul Orban.

”Ieri, într-o discuție cu Victor Ponta, i-am spus că nu vreau să pun partidul într-o situație delicată. Dacă el consideră că trebuie să ne strângem mâna și să mergem pe drumuri diferite asta vom face. Nu trebuie să facă alte gesturi. Ca atare, în prima ședință îmi voi prezenta demisia ca un gest de onoare și de asumare a lucrului pe care l-am făcut, pe care îl consider corect politic și pentru țară”, a spus Daniel Constantin.

„În trecut s-a spus că vrem să construim România după alte principii, nu ca la PSD. Fiecare își poate exprima ce crede. S-a luat această decizie, nu vreau să atrag partidul într-un circ public. Nu vreau să spun lucruri rele despre Victor Ponta. Îmi asum acest gest. Îmi voi da demisia din calitatea de membru de partid, dar și din funcția pe care o am la nivelul Parlamentului, cu prima ocazie”, a mai spus el la postul de televiziune.

Daniel Constantin a declarat că unul dintre motivele pentru care a votat Guvernul Orban a fost nevoia de a avea bugetul pentru anul 2020.

Deputatul a mai spus că în lunile trecute a primit oferte de intrare în guvern, dar pe care le-a refuzat: „Nu am negociat o astfel de oportunitate și nu o să am o astfel de postură”.

„Dacă apele se vor separa o să iau o decizie, un nou proiect politic sau mergem la un alt partid. Există mai multe variante pe care le analizăm. Și dacă mergem (cei din Pro România care au votat Guvernul Orban – n.r.) într-un alt partid, tot un proiect nou, pentru că nu mergem doar să ne aliniem unor direcții”, a mai precizat Daniel Constantin.

Conflictul dintre Victor Ponta, președintele Pro România, și câțiva membri din partid, a apărut după ce aceștia din urmă au declarat că vor vota Guvernul Orban deoarece România are nevoie de stabilitate.

Victor Ponta, deși a susținut înlăturarea Guvernului PSD condus de Viorica Dăncilă, a declarat că nu va susține orice Guvern vine în locul acestuia.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.