Dan Barna: ”Studenții vor avea o gratuitate de 50% din valoarea biletelor de tren”

dan barna
Foto: Pagina de Facebook Dan Barna

Vicepremierul Dan Barna, liderul USR, a declarat că Guvernul dorește să elimine gratuitatea totală pentru studenți pe trenurile CFR.

Una dintre primele măsuri populiste implementate de guvernarea PSD, în urmă cu patru ani, a fost acordarea de călătorii gratuite nelimitate pentru studenți, pe trenurile CFR.

Măsura e considerată a fi mult prea costisitoare de către noua guvernare, iar vicepremierul Barna a spus că gratuitatea totală va fi eliminată.

”În momentul de față propunerea prevede ca studenții să aibă o gratuitate de 50% la călătoriile pe tot parcursul anului”, a spus Dan Barna într-o conferință de presă susținută azi.

Modificarea va apărea în proiectul legii bugetului pe 2021, după ce CFR Călători s-a plâns în mod repetat în ultimii ani că măsura luată în 2017 de către majoritatea PSD-ALDE i-a afectat finanțele.

Vicepremierul Barna a spus că proiectul de buget este necesar pentru ”relansarea economică a României”, evitând să dea un răspuns clar în privința eliminării sporurilor de care se bucură mulți bugetari.

Premierul Florin Cîțu e așteptat să prezinte proiectul de buget pe anul în curs, care prevede un deficit de aproximativ 7% din PIB, și va ajunge în Parlament, pentru aprobare.