Dan Barna nu mai vrea să fie șef la Cameră: ”Le propun lui Orban și Hunor să intrăm în guvern ca vicepremieri”

Dan Barna. Foto: Facebook

După ce negocierile pentru viitoarea coaliție de guvernare s-au împotmolit la finalul săptămânii trecute, iar consultările de la Palatul Cotroceni, de ieri, au fost un eșec, liderul USR, Dan Barna, a avansat astăzi o propunere nouă.

Barna, care își dorea să fie următorul președinte al Camerei Deputaților, a spus că face un pas înapoi și că îl va propune pe colegul său de partid Cătălin Drulă pentru această funcție.

”Lucrurile trenează că se percepe că este o chestiune legată de ambiții personale. Nu este despre poziții, ci de o alocare echilibrată. Am propus mai multe soluții, care au fost refuzate. Încercăm o nouă deschidere”, a declarat azi Dan Barna.

”L lui Kelemen Hunor și Ludovic Orban să intrăm împreună în guvern ca vicepremieri dând un exemplu fără precedent de responsabilitate. Un guvern în care premierul va avea vicepremieri liderii partidelor din Coaliție va fi un guvern care arată serios”, a adăugat șeful USR.

Barna a adăugat că dorește ”negocierea programului de guvernare, care acum trenează”.

Potrivit unor surse citate de Digi24, președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Ludovic Orban, fostul premier, pentru a găsi o cale de ieșire din această situație, în contextul în care PSD tocmai a amenințat că ar putea boicota reunirea Parlamentului, în 21 decembrie.

Iohannis declara ieri că ”nu sunt încă întrunite condițiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou Guvern”. Șeful statului este așteptat să convoace o nouă rundă de consultări politice.