Dan Barna, după înfrângerea USR de la alegerile parlamentare: ”Cât de greu e să scăpăm de logica de pesedism coclit”

FOTO: USR/Facebook
FOTO: USR/Facebook

Izolat la domiciliu după ce a fost confirmat cu coronavirus, Dan Barna, șeful USR, a dat vina pe ”participarea redusă” a alegătorilor la urne pentru scorul slab al alianței cu PLUS la alegerile parlamentare.

USR PLUS a adunat, potrivit rezultatelor parțiale, după numărarea a 95% dintre sufragii, aproximativ 15 la sută din voturi. Pe de altă parte, PSD, marele câștigător al alegerilor, a obținut de două ori mai multe voturi, aproximativ 30%, în timp ce PNL a luat 25% din total.

”Participarea redusă și rezultatele complicate arată cât de greu este pentru România să iasă din această logică de pesedism coclit în care trăim de 30 de ani”, a spus Barna la scurt timp după afișarea rezultatelor exit-poll.

În ciuda rezultatelor modeste obținute la urne, Dan Barna a mai declarat că partidul său vrea să ajungă la guvernare, excluzând, însă, o coaliție cu PSD.

Deputatul Dan Barna nu a putut vota la aceste alegeri parlamentare, deși era primul pe lista de candidați pentru Camera Deputaților de la Sibiu. Președintele USR a fost în izolare în București.

La închiderea urnelor au votat 5.793.015 de români, adică o prezență de 31,84% – mult mai mică decât cea înregistrată în urmă cu patru ani, când câștiga detașat PSD-ul lui Liviu Dragnea.

Alegeri parlamentare. S-au numărat peste 95% din voturi