Dacian Cioloș îl strânge cu ușa pe Nicușor Dan. Ce a decis Autoritatea Electorală Permanentă

Foto: youtube.com

Partidul lui Dacian Cioloș, PLUS, încearcă să-i blocheze drumul lui Nicușor Dan spre Primăria Capitalei, în ciuda faptului că acesta se bucură de susținerea USR și negociază și cu PNL, ca independent.

Nicușor Dan, învins la precedentele alegeri de Gabriela Firea, omul PSD, vrea să obțină și sprijinul PNL, însă poate obține acest lucru doar ca independent.

De cealaltă parte, PLUS, care este partener de alianță al USR, partid pus pe picioare chiar de Nicușor Dan, a obținut un răspuns care l-ar putea obliga pe fostul președinte al Uniunii Salvați România să se reînscrie în gruparea politică.

„În cazul în care alianța politică se va prezenta în alegeri cu liste comune, candidații trebuie să facă parte dintr-un partid politic membru al alianței. Referitor la solicitarea dumneavoastră, în ceea ce privește candidatul la funcția de primar susținut de alianța politică, acesta nu poate candida independent, fiind obligatoriu să facă parte dintr-un partid politic membru al alianței”, se arată în răspunsul Autorității Electorale Permanente, la solicitarea PLUS.

Potrivit documentului preluat de Digi24, Nicușor Dan nu va putea candida ca independent din partea Alianței USR-PLUS. În același timp, îi va fi imposibil să obțină sprijinul PNL dacă se va întoarce în USR.

PLUS a anunțat deja că îl va susține la alegerile locale de anul viitor pentru Primăria Generală a Capitalei pe Vlad Voiculescu.