Dacian Cioloș, deranjat că nu a putut plăti în lei într-un avion străin ce zbura în România

dacian cioloș avion
Dacian Cioloș. Foto: TVR

Premierul Dacian Cioloș s-a declarat deranjat de faptul că pe o cursă aeriană low-cost internă, operată de compania irlandeză Ryanair, nu a putut cumpăra apă sau mâncare decât în moneda euro, relatează romanialibera.ro.

Incidentul s-a petrecut joi dimineața, când premierul a călătorit de la București la Timișoara, împreună cu alți miniștri și consilieri.

În timpul zborului, Dacian Cioloș a fost iritat de faptul că stewarzii nu au acceptat plata în lei pentru produsele pe care le vindeau la bord, în momentul în care avionul a atins altitudinea de croazieră.

Potrivit martorilor și surselor României libere, premierul i-ar fi întrebat pe angajații companiei aeriene irlandeze care este motivul pentru care un cetățean român care folosește o cursă aeriană internă nu poate plăti în moneda națională a statului de pe teritoriul căruia avionul decolează și aterizează.

Răspunsul angajatului Ryanair a fost că aeronava este înmatriculată în Irlanda și că odată ce se află în spațiul aerian nu există această obligație ca plățile să se facă în lei.

Gestul surprinzător făcut de Dacian Cioloș în trafic | FOTO 

Totuși, alte companii străine low-cost care operează și de pe aeroporturile din România acceptă și plata în lei pentru produsele vândute la bordul aeronavelor proprii, mai notează sursa citată.

În urma incidentului, Dacian Cioloș a cerut ministerelor responsabile să analizeze legislația în vigoare pentru a afla dacă operatorul aerian a încălcat legislația. De asemenea, premierul a cerut și Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC) să analizeze situația.

Compania aeriană Ryanair a transmis un comunicat în care arată că, la ora actuală, nu acceptă plăţi în moneda naţională Leu (RON) pentru produsele achiziţionale la bord.

Dacian Cioloș a zburat la clasa Economic și a refuzat invitația stewardesei de a merge la Business

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.