Cursuri gratuite de pilotaj. Ce salariu are un pilot pe un avion comercial

Tinerii care vor să învețe să piloteze și cei interesați de parașutism se pot înscrie la cursurile gratuite organizate de Aeroclubul României. Prima condiție este să aibă între 16 și 23 de ani. La final, vor putea să piloteze un planor sau un avion ultraușor.

Tinerii se pot înscrie în următoarele trei săptămâni, cursurile vor dura un an, iar cei mai talentați pot participa și la concursurile naționale de profil.

Potrivit Știrile TVR, o astfel de certificare pentru un parașutist costă în jur de 1.000 de euro, un curs de planorism este în jur de 2.000 de euro, iar unul pentru avioane ultrașoare – 5.000 de euro.

Potrivit Digi24, anul trecut, numărul celor care au absolvit Școala Superioară de Pilotaj și visează să fie la manșa unor avioane de linie s-a dublat. Pentru a obține brevetul de pilot se dau multe teste teoretice și practice ale școlii de aviație.

Doi ani de cursuri costă 37.000 de euro, iar licențele suplimentare cerute de companiile aeriene internaționale pot ridica toate costurile până la 80.000 de euro. După doi ani de școală un viitor pilot poate aplica pentru angajare la dierite companii aeriene.

Potrivit Digi24, un pilot comercial poate câștiga în România până la 6.000 de euro, iar la o companie internațională salariul ajunge și la 20.000 de euro.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

România, recomandată ca destinație: „Una dintre cele mai misterioase și mai frumoase țări din Europa”
Locuri de muncă în depozite din străinătate. Se acceptă și cupluri, salariile ajung la 2.000 de euro
Universitatea din România cea mai bine clasată în topul celor mai bune din lume în funcție de performanță

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.