Curiozități din spațiu. Cum se spală astronauții sau cum își taie unghiile

Cum se spală astronauții Foto: Captură YouTube

Stația Spațială Internațională le oferă de câțiva ani curioșilor filmulețe în care astronauții se filmează într-o zi obișnuită din viața lor, cu bucurii și cu momente dificile.

Filmulețele pe care astronauții le postează pe paginile lor personale de socializare ajung imediat virale pe internet, iar Samantha Cristoforetti este una dintre puținele femei astronaut de pe Stația Spațială Internațională și reușește în fiecare zi să se descurce cu resursele puține pe care le are la dispoziție.

„Deoarece nu puteți fi aici cu mine, vă arăt cum e casa noastră din spațiu! Vom începe cu colțul nostru de igienă”, își începe tânăra filmulețul.

Ea își prezintă colțul ei din baie, în care are la dispoziție prosoape pe care le primește săptămânal de pe Pământ, dar și alte lucruri de igienă personală pe care le folosește.

La fel ca și colonelui Chris Hadfield care a devenit cunoscut pentru filmulețele sale din spațiu, și Samantha are la fel grijă de igiena sa dentară dar, spre deosebire de predecesorul său care prefera să înghită pasta de dinți, tânăra preferă să o scuipe într-un prosop de hârtie.

Săpunul vine sub formă lichidă, nu face prea multă spumă și trebuie amestecat cu apă. Un recipient cu săpun trebuie folosit în aproximativ două săptămâni, până primește altul de pe Pământ.

Ea le arată apoi cum se spală pe brațe folosind apă și săpunul lichid, dar și cum folosește un prosop umezit pentru a termina mai repede.

Cât despre tăierea unghiilor, Samantha folosește o gură de ventilație lângă care își face manichiura, apoi folosește un aspirator pentru a evita unghiile ca să ajungă în cabină.
Recomandările editorilor GreatNews:

Atlasul frumuseții, admirat de către Oprah Winfrey
Afaceri de familie. 7 factori ce asigură succesul
Politicienii români au pus gând rău aplicației Uber. Șoferii riscă amenzi uriașe

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.