Cum va fi vremea în zilele viitoare și până când ține gerul

Meteorologii anunță că ninsorile se vor opri în următoarea perioadă, însă se va instala treptat gerul. Administratia Nationala de Meteorologie a emis o informare valabilă pentru intervalul 18 ianuarie, ora 23 – 21 ianuarie 2016, ora 10, în care se vor înregistra temperaturi coborâte, ger noaptea și dimineața și intensificări ale vântului.

În următoarele zile, vremea va fi deosebit de rece în majoritatea regiunilor. În sudul, estul şi centrul ţării vor fi temperaturi maxime preponderent negative, iar dimineaţa şi noaptea va fi ger, cu minime între -15 și -10 grade, iar izolat în Muntenia, Oltenia şi sud-estul Transilvaniei se vor înregistra valori termice în jurul a -20 grade.

În noaptea de luni spre marţi (18/19 ianuarie) şi în prima parte a zilei de marţi (19 ianuarie), în Moldova, Dobrogea şi estul Munteniei, temporar, vântul va mai avea intensificări, cu viteze de 45…50 km/h, izolat peste 60 km/h în zona litorală, spulberând zăpada depusă în zilele precedente.

Vremea se va menţine deosebit de rece, local geroasă noaptea şi dimineaţa până în jurul datei de 26 ianuarie.

În această dimineaţă, Agenţia Naţională de Meteorologie a anunţat cod portocaliu de vânt. Între orele 12:00 şi 14:00, în estul judeţului Tulcea, în zona costieră a Deltei, va fi vânt cu viteze de până la 90 km/km şi va viscoli şi troieni zăpada. De asemenea, 12 judeţe rămân sub cod galben până luni seara, la ora 18.00.
Potrivit meteorologilor, temperaturile vor scădea semnificativ în următoarele zile şi se va instala gerul. Judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea, Galaţi, Bacău, Vaslui, Iaşi şi Neamţ sunt luni, până la ora 18.00, sub avertizare cod galben de ninsori şi viscol.

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.