Schimbare pentru șoferi. Viteza maximă prin localități ar putea fi modificată

Senatorul PSD Sorin Bota a propus ca viteza maximă de deplasare prin localități să fie schimbată, iar autovehiculele să poată circula cu 70 de kilometri pe oră, pe drumurile europene.

Propunerea PSD a fost făcută ministrului Transporturilor, precum și ministrului de Interne. „Dacă nu am fost în stare să construim autostrăzi măcar să gestionăm corect fluența traficului rutier prin România”, a declarat senatorul Sorin Bota.

Zilele trecute a apărut o știre care spune că Ministerul Transportului și reprezentanți ai CNADNR pregătesc un sistem de taxare a autostrăzilor din România. Șoferii ar urma să fie obligați să plătească minim 1,75 de euro pentru fiecare 100 de kilometri, dacă vor să circule pe autostrăzile din România.

Taxa ar urma să fie impusă începând de anul viitor, după ce autostrăzile București – Pitești (A1) și București – Constanța (A2) vor suferi lucrări de reabilitare.

Cei mai mulți bani pentru autostrăzi și drumuri naționale s-au colectat începând cu data de 1 aprilie 2014, din plata accizei de 7 eurocenți pe carburanți. Ministerul Finanțelor a anunțat că după un an s-au strâns aproximativ 630 de milioane de euro.

Din roviniete, alte taxe pentru drumuri și autostrăzi, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România obține aproximativ 250 de milioane de euro.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.