Cum va fi vremea în luna aprilie

FOTO: Couleur/Pixabay.com
FOTO: Couleur/Pixabay.com

Meteorologii transmit că vremea se va încălzi în perioada următoare, iar temperaturile vor fi cele apropiate de media perioadei. Excepție va face săptămâna 5 – 12 aprilie, când va fi mai cald decât în normal. De asemenea, ploile vor fi mai puține decât în ultimii ani.

Săptămâna 29 martie-5 aprilie. Valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Va ploua mai puțin decât de obicei în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane din vestul și sud-vestul teritoriului.

Săptămâna 05-12 aprilie. Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare, în cea mai mare parte a țării. Excepție vor face regiunile nord-vestice, unde aceastea vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 12-19 aprilie. Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Va ploua mai puțin decât de obicei, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 19-26 aprilie. Valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.