Cum se va putea merge la slujba de Paște

FOTO: fietzfotos/Pixabay.com
FOTO: fietzfotos/Pixabay.com

Secretarul de stat, Raed Arafat, a declarat că circulația va fi permisă în noaptea de Paște, până la ora 02:00 noaptea, astfel încât oamenii să poată merge la slujba de Înviere. Deocamdată, în documente sunt cuprinse doar sărbătoarea evreiască Pesah, care începe pe 27 martie și Paștele catolic, care este pe 4 aprilie.

Însă, reprezentanții Guvernului au dat asigurări că, în cazul în care situația pandemiei va rămâne la fel și după două săptămâni, vor fi aceleași reguli și pentru slujba ortodoxă de Înviere, care va avea loc pe 2 mai.

„Nu se pune nicio discuție de a limita participarea la slujba de Paște. Ora 02.00, ora 03.00, se va discuta când vom da hotărârea de guvern, dar nu se pune problema ca oamenii să nu meargă la slujbă”, a spus Arafat.

„Deschiderea tuturor oficialităţilor pentru buna, ordonata şi în acelaşi timp fireasca desfăşurare a Slujbei de Înviere, ca şi a celorlalte sărbători proprii altor culte religioase în următoarea perioadă, indică faptul ca acestea se vor putea desfăşura normal, cu respectarea riguroasă a tuturor măsurilor sanitare ce vor rămâne obligatorii (purtarea măştii, distanţarea sanitară, deplasarea pe jos sau cu mijloc de transport propriu la lăcaşul de cult de care aparţinem etc).

Elementele concrete referitoare la organizarea şi desfăşurarea Slujbei de Înviere din acest an vor fi comunicate atât de Patriarhia Română, cât şi de autorităţile de stat după ce vor fi stabilite de comun acord la nivel de detaliu”, a transmis Patriarhia, după întâlnirea care a avut loc la Guvern pe această temă.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.