Cum se va numi partidul lui Dacian Cioloș

FOTO: Pagina personală de Facebook a lui Dacian Cioloș
FOTO: Pagina personală de Facebook a lui Dacian Cioloș

Fostul premier Dacian Cioloș a anunțat că a depus actele pentru a înregistra un nou partid politic. Pe logo va scrie RO+, iar partidul se va numi „Mișcarea România Împreună”.

„În decembrie anul trecut am anunțat că din platforma România 100 se va desprinde un partid politic. Vreau să va anunț că astăzi de dimineață a fost depusă la tribunal cererea de înregistrare a unui nou partid politic ieșit din platforma. Este vorba de partidul „Mișcarea România Împreună”.

Am decis deci să facem și acest pas, e primul pas, acela de cerere a înregistrării. Astăzi facem anunțul demersului pe care l-am făcut și nu al lansării partidului, îl vom lansa când va exista ca atare,” a anunțat Cioloș, vineri, la un eveniment intern al platformei România 100, transmis live pe Facebook.

În luna decembrie a anului trecut, la o reuniune a membrilor Platformei România 100, Dacian Cioloș a anunțat că va înființa un partid care va colabora cu actuala opoziție din Parlament.

„Există riscul ca acest proiect să ducă la fărâmiţarea opoziţiei. Ne-am gândit şi la asta, mi se pare ca o responsabilitate pe care nu am cum să nu o asum ca din această platformă să se desprindă un partid, care nu va acţiona împotriva celor care împărtăşim valori şi principii comune. Vom fi deschişi colaborării cu cei cu care putem lucra”, a spus, în decembrie, Cioloş.

Despre Platforma România 100, Dacian Cioloș a spus că „va rămâne mişcare civică şi va avea rolul de a prelua energia din platformă şi să o structureze într-un proiect politic care trebuie să fie serios şi credibil”.

„La fel, îmi doresc ca a face politică să nu devină o profesie de bază, ci un intermezzo în viaţa noastră profesională în care ne asumăm nişte lucruri pentru comunitate, după care mergem şi continuăm să rămânem conectaţi la firul ierbii, la baza societăţii.

Asta e viziunea noastră, nu am venit să facem promisiuni, singura promisiune pe care putem să o facem este că vom rămâne împreună cu dumneavoastră”, a spus Dacian Cioloş.

Fostul premier a mai spus, în urmă cu o săptămână, la Cluj, că se lucrează de un an la un program al viitorului partid.

„Eu unul singur sau doar cu câţiva nu mă duc la drum dacă nu suntem mai mulţi cei care ne asumăm aceste lucruri. Nici eu nu sunt mulţumit de anumite lucruri, îmi pun la bătaie pielea, resursele şi energia şi facem primul pas, după care trebuie dezvoltat de undeva. (…)

Avem timp până la următoarele alegeri, pentru că altfel nu ne-am fi implicat în proiectul politic. Vom participa la alegeri cu un partid politic. După depunerea actelor de înregistrare a partidului politic, va dura câteva luni până la finalizarea procesului de înscriere la Tribunal, apoi vor începe înscrierile în partid.

La primele alegeri, cele europarlamentare, intrăm în jocul politic. Aceasta este forma, trebuie să dăm fondul care înseamnă o schimbare de atitudine, dacă nu se produce declicul putem face zece partide”, a mai spus Dacian Cioloș.