Cum se prepară „cocovan”? Ambasada Franței le împărtășește românilor rețeta

Google a anunțat zilele trecute, ca în fiecare an, topul celor mai populare căutări. La categoria culinară a fost surpriză. Pe primul loc în topul căutărilor a fost „rețeta cocovan”.

Este vorba, de fapt, despre o adaptare fonetică a rețetei franțuzești de cocoș în sos de vin – „Coq au vin”. Ambasada Franței în România s-a gândit să le ofere un răspuns celor care au căutat rețeta pe Google.

„Pentru că ați fost atât de mulți care ați căutat pe Google cum se prepară „cocovan”, chef Andrei Tamas vă propune o rețetă simplă de coq au vin”, anunță Ambasada Franței în România, pe contul oficial de Facebook.

Potrivit bucătarului, pentru rețeta de coq au vin e nevoie de un cocoș, de preferat de țară, dar care se poate înlocui cu curcan sau pui. Rețeta este pentru 6 – 8 porții.

Mai e nevoie de aproximativ 250 de grame de bacon cu grăsime, dar nu foarte gras, 2-3 cepe, 1 kilogram de ciuperci champignon.

De asemenea, mai e nevoie de 1 litru de vin roșu de buturugă, două linguri de făină, o lingură generoasă de unt, câteva rămurele de cimbru, 3-4 căței de usturoi, vreo două linguri de ulei de măsline, un morcov, o ceapă, „ceva albitură pentru supa de pui”.

Întregul proces de preparare îl găsiți – AICI.

Dacă acest articol vi s-a părut interesant, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: