Cum să îți salvezi datele de pe smartphone și tabletă

Aproape unul din patru utilizatori (24%) care își păstrează datele stocate pe dispozitive de backup, și-au pierdut copiile de rezervă ale fișierelor, potrivit unui studiu Kaspersky Lab, realizat la nivel global, în parteneriat cu B2B International. În prezent, locul unde sunt stocate datele confidențiale este mai important decât decizia de a deține o copie de rezervă a fișierelor, în caz de pierdere.

Studiul Kaspersky Lab arată că în Europa, 93% dintre utilizatori își păstrează informațiile confidențiale (corespondența privată, fotografii, parole și date financiare) pe dispozitivele personale, însă, mai puțin de o treime dintre aceștia obișnuiesc să facă și copii de siguranță, pentru a evita pierderea fișierelor. În plus, 23% dintre utilizatorii europeni nu au adoptat nicio măsură de securitate în această direcție, iar 9% dintre aceștia nu plănuiesc să facă acest lucru nici în viitor.

Potrivit cercetării Kaspersky Lab, chiar și utilizatorii care fac copii de backup pentru fișierele importante, nu nu pot avea garanția că nu își vor pierde datele. Dispozitivele de stocare a datelor precum hard drive-urile și cardurile de memorie flash sunt în continuare cele mai populare: 81% dintre respondenții europeni au declarat că păstrează copiile fișierelor pe astfel de dispozitive, în timp ce doar 11% dintre aceștia au afirmat că optează pentru servicii cloud. Însă, 24% dintre utilizatorii care au optat pentru a folosi dispozitivele fizice de stocare s-au confruntat cu pierderea iremediabilă a datelor, după ce dispozitivul a fost deteriorat, pierdut sau furat.

„Utilizatorii trebuie să fie precauți când este vorba de datele lor confidențiale și să își facă sistematic copii de siguranță”, a declarat Peter Aleshkin, Consumer Marketing Group Manager în cadrul Kaspersky Lab. „Trebuie să decidă care sunt cele mai importante informații și să creeze copii de siguranță la intervale regulate. O modalitate optimă de stocare a informațiilor confidențiale este în foldere criptate, stocate atât pe dispozitive cât și în cloud. Aceste măsuri de securitate pot proteja datele în orice situație neplăcută, atât în cazul unor atacuri cibernetice, cât și în cazul deteriorării dispozitivelor de stocare”, a explicat Elena Kharchenko.

Cu ajutorul versiunii Kaspersky Total Security — Multi-Devicefor Windows, utilizatorii pot crea copii de siguranță automat, rapid și eficient, recomandă cei de la Kaspersky. Ulterior, le pot salva pe hard drive-ul computerului sau pe dispozitive externe (unități de rețea, unități de disc, carduri de memorie flash) sau în cloud. Tehnologiile de criptare securizează datele și protejează fișiere și foldere cu parole cunoscute exclusiv de utilizatori.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.