Cum să întărești unghiile acasă. 8 trucuri care nu dau greș

Foto: Shutterstock

Nu orice fată se poate lăuda cu frumusețea unghiilor sale, mai ales în perioada de extrasezon sau după utilizarea gelului: unghiile devin fragile, cresc slab și se deformează. Dacă nu ai reușit să le protejezi de exfoliere, ar trebui să recurgi la măști hrănitoare, masaj și băi. Acest lucru va aduce rezultate bune, redând sănătate unghiilor, pe care le poți face apoi cu ojă semipermanentă.

Mască de ardei roșu

Se amestecă o jumătate de linguriță de ardei roșu măcinat cu 10 picături de apă fiartă, se adaugă 1 linguriță de cremă hrănitoare pentru mâini, se amestecă și se încălzește ușor într-o baie de apă. Se răcește și se aplică pe unghii. Menține timp de 15 minute.

Mască de muștar

Muștarul, la fel ca ardeiul roșu, stimulează bine creșterea unghiilor și are proprietăți antibacteriene. Pentru a face o mască, trebuie să diluezi o lingură de pulbere de muștar cu puțină apă caldă, adăugă puțină miere, amestecă și aplică pe vârfurile degetelor. Poartă mănuși de cauciuc și evită să îți atingi fața cu mâinile timp de douăzeci de minute.

Mască de unghii cu sare de mare

Sarea de mare este utilizată activ, astfel încât unghiile să nu se exfolieze și să crească rapid. Pentru a face acest lucru, stoarce tot sucul dintr-o lămâie întreagă și dizolvă o mână de sare în ea. Scufundă vârful degetelor în amestec și menține-le timp de aproximativ 20 de minute.

Mască cu iod și sare

Se dizolvă 1 lingură de sare de mare într-un pahar cu apă și se adaugă 2 picături de iod. Introdu unghiile în acest amestec de câteva ori pe zi și acest lucru va elimina delaminarea unghiilor, le va face puternice și le va accelera creșterea.

Mască de lămâie

Taie o lămâie mică și introdu unghiile în pulpă. Menține-le așa timp de 5-10 minute, astfel încât să fie saturate cu suc de lămâie, apoi clătește-ți mâinile cu apă și aplică o cremă hrănitoare pe unghii.

Mască de varză și banane

Taie o frunză de varză albă și ¼ banană coaptă și pune-le într-un blender, adăugând câte 1 linguriță de smântână și miere, amestecând până se obține o cremă omogenă. Aplică-le pe unghii timp de 20 de minute, sau pur și simplu scufundă vârful degetelor într-o ceașcă în amestecul rezultat. Masca este îndepărtată cu grijă de pe unghii cu un tampon de bumbac înmuiat în lapte.

Mască de gelatină

Unghiile slăbite pot fi întărite cu băi de gelatină. Se dizolvă o jumătate de lingură de gelatină într-un pahar cu apă clocotită. Lasă să se răcească și apoi înmoaie vârfurile degetelor în ea timp de 10-15 minute. Această procedură se poate face de 2-3 ori pe săptămână.

Decocturi de plante medicinale

Fă un amestec din sunătoare, rădăcină de brusture și flori de mușețel în părți egale. Peste 2 linguri de amestec se pune un pahar de apă clocotită. Lasă timp de aproximativ 15 minute și apoi înmoaie vârful degetelor în infuzia caldă.

Sfatul nostru de încheiere, dar nu mai puțin important, este să îți alegi cu atenție locurile de unde cumperi produse cosmetice și accesorii de calitate. Fie că vorbim de cosmetice, parfumuri, loțiuni, tincturi sau cele mai bune gene false, alege magazinele cu grijă.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.