Cum să faci față unei ierni grele

Foto: Pexels.com

Zilele încărcate și momentele prețioase pierdute în trafic la întoarcerea de la muncă devin și mai dramatice în timpul iernii. Chiar dacă ești genul care trece ușor peste astfel de probleme și ești fan al zăpezii, cu siguranță vei avea de-a face cu situații stresante. Poate fi vorba de condițiile de afară care te împiedică și să ieși din parcare sau de stări emoționale negative. Cert este că trebuie să ieși învingător din această luptă cu vremea. Iată câteva idei:

Înarmează-te cu răbdare, dar și cu unelte

Lopata, sarea, frezele de zăpadă sunt doar câteva dintre uneltele de care s-ar putea să ai nevoie de multe ori pe timpul iernii. Freze zapada sunt recomandate pentru cei care locuiesc la casă, dar și pentru cei care vor să-și ajute vecinii să curețe zăpada din jurul blocului. Dimineața va trebui să te trezești mai devreme și să verifici dacă s-a depus un strat gros de zăpadă. Sarea, foarte utilă pentru topirea stratului de gheață de pe asfalt, nu trebuie să-ți lipsească din portbagaj. Răbdarea este unul dintre ingredientele de care ai nevoie pentru a trece cu bine peste fiecare zi, fie ea una stresantă sau ușoară. Traficul devine greoi și mai aglomerat, iar condițiile meteo vor face deplasarea mai grea. În multe dintre orașele țării, odată cu depunerea unui strat mai gros de zăpadă, marginea șoselei devine un adevărat loc de depozitare a mormanelor de nămeți. Încearcă să păstrezi o atitudine pozitivă și să pleci de acasă mai devreme, pentru a nu te grăbi pe traseu.

Vaccinează-te

Vaccinul antigripal este cea mai sigură metodă de a preveni îmbolnăvirea. Odată ce ai intrat în contact cu virusul care declanșează gripa, aceasta se poate transforma în ceva mai grav dacă nu ai fost imunizat anterior. În general, se recomandă ca vaccinul să se administreze încă din luna octombrie, însă poți opta pentru el în orice lună de iarnă, atât timp cât nu prezinți deja semne de gripă. Ia legătura cu medicul de familie cât mai repede și află când ai putea să-ți faci și tu vaccinul la cabinet. Dacă te afli într-un grup cu risc ridicat de complicații la gripă, cel mai probabil vei fi contactat direct de medic pentru a-ți administra vaccinul. Gripa devine din ce în ce mai violentă în fiecare an, iar cazurile de deces se înmulțesc. Odată ce îți faci vaccinul, poți să mai stai liniștit un an.

Ia-ți concediu

Nu aștepta să răcești și să-ți iei concediu medical și profită de zilele de odihnă măcar în perioada sărbătorilor. Dacă ești stresat la birou, zilele libere rezervate excursiilor în afara țării sau în zonele tale preferate din România te vor ajuta să-ți reîncarci bateriile. Iarna poate fi grea pentru cei meteosensibili sau pentru cei cu depresie și anxietate. Chiar și atunci, timpul liber folosit pentru activitățile preferate este recomandat.

Iarna grea nu te poate lua prin surprindere când ești pregătit, iar cu puțină ambiție și gânduri pozitive poți face din ea o perioadă memorabilă. Ține minte câteva sfaturi esențiale care te pot ajuta să treci de iarnă cu zâmbetul pe buze.

Sursa foto: pexels.com

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.