Cum să alegi constructorul pentru un proiect reușit?

Constructorul care îți clădește locuința, casă sau imobil de apartamente, va deveni, preț de câteva luni, interlocutorul tău privilegiat. Conceperea proiectului, formalitățile administrative, coordonarea lucrărilor sunt doar câteva puncte cheie cărora trebuie să le acorzi o atenție sporită atunci când îți alegi constructorul.

O locuință nouă poate însemna un acoperiș pentru familia ta, un bun valoros de patrimoniu dar și un angajament financiar care se poate întinde pe mai mulți ani, așa am putea rezuma, în câteva cuvinte, o casă. Drept urmare, reședința pentru tine și pentru familia ta trebuie să fie bine gândită și, cel mai important, bine construită. Înainte de a alege constructorul trebuie să citești mai multe recenzii și să te asiguri de faptul că partenerul contractat va răspunde perfect nevoilor tale.

Informează-te, descoperă părerile clienților despre firma vizată. Poți analiza portale speciale de constructori Cluj, unde sunt postate opinii și păreri ale clienților despre companiile de construcții. Secretul unei case reușite este acela că proiectul a fost bine gândit, bine pregătit, iar constructorul și-a respectat angajamentele de la început pâna la finalizare.

Contractul de construire al unei case individuale

Alegerea unui profesionist din domeniul construcțiilor este un lucru extrem de important, chiar esențial. Înainte ca contractul să fie încheiat cu un profesionist din domeniul construcțiilor, totul trebuie să se poate negocia în mod liber. Ambele părți își pot comunica fără ezitare așteptările, pretențiile și îndatoririle. Dacă optezi pentru contract ferm te sfătuim să fii vigilent în legătură cu clauzele de anulare. Contractul îți va garanta faptul că locuința va fi gata la data stabilită de comun acord. Cu alte cuvinte, cu un document parafat ai garanția că proprietatea ta nu va fi predată cu întârziere, că nu vor exista vicii ascunse sau cheltuieli suplimentare.

Expertiza tehnică a constructorului

Un constructor este, înainte de toate, un tehnician excelent. Trebuie să respecte un număr mare de reguli, în vederea protecție muncii, dar și a executării lucrărilor. Există numeroase detalii cheie ce trebuie implementate cu scop de a asigura clădirii stabilitate, durabilitate și rezistență, iar partenerul tău trebuie să le cunoască în amănunt.

Situația financiară a constructorului

Sănătatea financiară a constructorului pe care l-ai ales este în egală măsură importantă. O firmă de construcții care prezintă un bilanț pozitiv inspiră încredere. De altfel, poate investi, în echipamente profesionale, fapt care va asigura calitatea și care are repercusiuni, evident, asupra produsului final. O anumită longevitate a firmei de construcții alese este în egală măsură un indiciu important. Sectorul construcțiilor a arătat că o firmă prost administrată nu durează. Însă atenție, dacă un constructor se află de mai mulți ani pe piață nu înseamnă că este și fiabil. Vizitarea unor șantiere sau unor case deja terminate te vor ajuta să-ți faci o idee despre activitate echipei pe care vizezi să o angajezi și, doar după ce faci acest pas este bine să iei decizia finală.

Vizitarea șantierelor

Vizitarea șantierelor, a caselor în curs de construire este o idee bună. Această investigație îți va oferi oportunitatea de a vedea muncitorii la lucru și comportamentul echipei în timpul programului. Poți vorbi în egală măsură cu proprietarii care s-au mutat recent în casele oferite de constructorul pe care dorești să-l contactezi pentru a afla dacă sunt sau nu mulțumiți de rezultate.