Cum s-a schimbat viața sirianului care a fost pozat vânzând pixuri

FOTO: Gissur Simonarson CN/ Twitter
FOTO: Gissur Simonarson CN/ Twitter

La sfârșitul lunii august, două fotografii postate pe rețelele de socializare au pornit o adevărată campanie umanitară.

În imagini a fost surprins un refugiat sirian care vinde pixuri pe o stradă din Beirut, iar în brațe o are pe una dintre fetițele sale, care doarme.

Sirianului nu i-a venit să creadă cât de mulți s-au interesat de viața sa. „Am fost foarte surprins să știu că foarte mulți oameni s-au interesat de povestea mea și de soarta copiilor mei. Nu mi-am putut stăpâni lacrimile”, a declarat Abdul Haleem al-Kader.

Acestea a mai povestit că a lucrat în Siria la o fabrică de ciocolată, însă s-a închis și nu a mai avut unde lucra. După ce a ajuns în Liban a încercat să se angajeze, însă nu a găsit niciun loc de muncă și s-a apucat de vândă pixuri pe străzi. Cu banii pe care ar urma să-i primească de la intenauți poate să înceapă o nouă viață.

Pe internet, s-au adunat pentru Abdul Halim al-Attar 191.000 de dolari. Cu acești bani, refugiatul sirian și-a deschis o brutărie, o șaormerie și un restaurant, unde a angajat 16 refugiați sirieni.

De asemenea, s-a mutat într-un apartament cu două camere, împreună cu copiii săi. Campania de donații a fost pornită de Gissur Simonarson, cel care a postat imaginile pe Twitter.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările GreatNews

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.