Cum a ratat România să devină primul centru Apple din Europa

FOTO: Ionuț Fantaziu
FOTO: Ionuț Fantaziu

Marii investitori spun că România a pierdut foarte multe investiții din cazua infrastructurii deficitare. Într-un interviu acordat Ziarului Financiar, Silviu Savin, partener al Ascenta Management, administrator al Coresi Business Park, a povestit cum au venit reprezentanți ai Apple în România, dar au renunțat să investească după o experiență neplăcută pe șoselele de la noi.

„Apple voia să vină în 2008-2009 la Braşov printr-un chiriaş al Coresi şi a fost oprită de infrastructura Bucureşti – Braşov. Totul fusese stabilit şi apoi un vicepreşedinte al companiei a vrut să vină la Braşov în perioada în care se lucra la centura Ploieştiului.

Plus că în ziua respectivă a fost un accident pe la Câmpina. A făcut 7 ore de la aero­por­tul Otopeni la Braşov şi ăla a fost sfârşitul proiectului. Ar fi fost primul centru Apple în Europa, de back-office şi suport”, a declarat Silviu Savin.

Lipsa investițiilor în infrastructură a început să fie aspru criticată și de marii investitori. În ultimii ani, reprezentanții grupului Dacia-Renault au spus că este necesară o autostradă între Pitești și Sibiu.

„Nu cer autostradă pentru mine, nu mă interesează pentru mine, mă interesează pentru tineri, pentru țară. Și nu cer autostradă pentru Renault, pentru Dacia, este în interes național. Transportul comercial, de luni până vineri, se face pe Valea Oltului. Cu ce viteză? Cu viteza comercială de 32-35 de kilometri pe oră? Aia nu e performanță”, a declarat președintele Asociației Constructorilor Auto din România, Constantin Stroe.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: