Cum poți să-ți cumperi o locuință ieftină, având un loc de muncă în București

Foto: Pexels

După mai bine de un an de telemuncă pentru majoritatea românilor, este absolut normal ca aceștia să-și fi reconsiderat multe dintre priorități, iar îmbunătățirea condițiilor de confort și o calitate mai ridicată a vieții să fie în Top 5.

De exemplu, dacă locuiești cu chirie probabil te-ai gândit serios să treci la etapa următoare și să-ți cumperi ceva al tău, o locuință care să te reprezinte și pe care să o amenajezi în conformitate cu gusturile tale, astfel încât să-ți creezi un „univers” personal în care să te simți bine.

 

În fond, de ce să nu îți plătești rata lunară în loc să dai o sumă relativ egală unui proprietar? În cele din urmă, ai putea recurge și la o situație de compromis, dacă nu te descurci în timp cu achitarea ratelor: să închiriezi locuința, iar ratele să se plătească singure. Dar oare cum poți să îți achiziționezi o locuință ieftină având jobul în București?

Căutarea unei variante accesibile

Dacă nu vrei să plătești o sumă exorbitantă pentru „o cutie de chibrituri” în Capitală, care poate mai prezintă și un risc seismic, te poți reorienta către  apartamente de vanzare in Ploiesti, un oraș liniștit, cu un potențial ridicat de dezvoltare care se află la numai 61 de kilometri de București. 

 

  • Posibilitatea navetei zilnice

 

Poți parcurge această distanță de la București la Ploiești și retur cu mașina sau cu trenul, într-un timp relativ mai mic decât ți-ar fi necesar să ajungi din Berceni în Băneasa, de exemplu. În plus, poți să-ți faci un abonament lunar la CFR, contra unei sume modice. Totodată, trebuie să știi că această navetă este făcută zilnic de zeci, dacă nu sute de persoane care au ales Ploieștiul pentru a fi „acasă”, deși au locul de muncă stabil în București.

 

În orașul de peste 200.000 de locuitori vei putea cumpăra un apartament spațios, la un preț mult mai mic decât în metropolă. Pe lângă acest avantaj, municipiul este avantajos din punctul de vedere al prețurilor, vei avea la dispoziție școli foarte bune pentru copil, unități medicale, iar în caz de orice problemă, Bucureștiul chiar este situat la o aruncătură de băț. 

  • Modalități de petrecere a timpului liber

 

Nu trebuie să te îngrijorezi că nu vei avea ce face la final de săptămână, căci după eradicarea pandemiei, te vei putea bucura de multe obiective turistice. Aici se găsește Casa de târgoveț, Casa Hagi Prodan sau Muzeul Prahovei, Muzeul Petrolului și Muzeul Ceasului. În plus, ești aproape de munte și de două monumente istorice minunate din punct de vedere arhitectural, chiar dacă aflate într-o stare de degradare semnificativă: Micul Trianon și Conacul Callimachi-Văcărescu, inspirat din arhitectura Peleşului care adăpostea şi una din cele mai valoroase biblioteci private. În plus, în oraș există mall, cinematograf, teatru, lanțuri de hipermarketuri, restaurante și terase, saloane de înfrumusețare, precum și alte facilități. Desigur, accesul la ultimele locuri menționate este unul limitat sau restricționat total, însă situația este una temporară, iar atunci când totul va reveni la normalitate, te vei putea bucura de ceea ce îți poate oferi locul pe care-l vei numi „acasă”, odată ce vei deveni proprietarul unei locuințe în Ploiești.

În concluzie, ora exactă nu se dă doar din București, ba chiar poți lua în considerare varianta de a-ți căuta un loc de muncă și în Ploiești, un oraș spre care investitorii s-au orientat tot mai mult în ultimii ani

 

Sursă foto: Pexels

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.