Cum poate încuraja un loc de muncă spiritul creativ al angajaților

Foto: Pexels.com

Angajații care ocupă poziții creative au nevoie de un loc de muncă dinamic și deschis la lucruri noi pentru a reuși să își atingă adevăratul potențial.

Dacă aceștia se simt constrânși de prea multe reguli sau de o atmosferă încordată, nu vor rezista prea mult într-un astfel de mediu. De asemenea, cei cu joburi ce necesită mai puțin efort creativ vor fi la rândul lor stimulați și încurajați de beneficiile oferite de angajator. Iată câteva idei potrivite pentru a fi implementate la orice loc de muncă modern:

Transparență

Atunci când angajatorii aleg să fie deschiși și sinceri cu angajații lor, nu se creează doar o legătură între aceștia, ci și o dorință a celor din urmă de a contribui la progresul companiei. Angajații care au o relație bună cu cei din management își vor dori să ajute la implementarea unor noi concepte sau la schimbarea celor învechite. Însă o companie care ridică un zid între conducere și angajați va înlătura ușor orice urmă de motivare sau încurajare a creativității și a ideilor bune.

Feedback

Discuțiile între angajați și angajatori trebuie privite ca o oportunitate de a deveni mai buni. Ambele părți trebuie să profite de acestea. Angajatorul are șansa de a da mai departe informații prețioase acumulate prin experiență, iar angajatul poate afla exact la ce trebuie să lucreze pentru a deveni mai bun. Niciun subiect nu trebuie ocolit în cadrul acestor discuții, mai ales pentru că un angajat creativ aduce în procesul de muncă sau creație și elemente importante din viața personală. Sesiunile de feedback trebuie să aibă ca scop dezvoltarea profesională, însă discuțiile ar trebui să fie purtate liber, fără constrângeri. Cultura angajaților și a echipei trebuie să fie prioritară într-o companie care nu face diferența între colectiv și profit.

Sporuri de performanță

Angajații care știu ce vor și cunosc adevărata valoare a muncii lor vor fi motivați de beneficii care îi ajută să realizeze că sunt cu adevărat apreciați. Momentul în care angajatorul oferă ceva în plus pentru depunerea unui efort considerabil pentru dezvoltarea companiei este cel în care acesta își fidelizează angajații. Productivitatea este influențată direct de astfel de beneficii prin dorința oamenilor de a face o treabă mai bună de fiecare dată.

Mediu pet friendly

Într-o companie mai mică, atunci când majoritatea angajaților au ca animale de companie căței, angajatorul poate să le ofere posibilitatea de a-i aduce la birou cel puțin de câteva ori pe lună. Oamenii petrec, de regulă, mult timp departe de patrupedul lor, iar programul de muncă full-time al stăpânului poate să scadă calitatea vieții unui câine. În companiile mai mari, unde o astfel de inițiativă ar putea crea haos, se practică în schimb interacțiunile terapeutice cu animale de companie. Acestea au efecte pozitive asupra psihicului uman și îi vor ajuta pe angajați să se relaxeze în timpul programului sau să se detașeze de anumite probleme. 

Diversitate

O echipă formată din oameni cu gândiri și atuuri diferite va putea rezolva mai ușor proiectele și cerințele urgente. Mai mult decât atât, aceștia vor reuși să se inspire reciproc și să creeze un echilibru în munca lor. Un astfel de mediu trebuie să încurajeze discuțiile în contradictoriu care ajută la găsirea celor mai bune soluții.

Locurile de muncă la standarde moderne trebuie să încerce să-i facă pe angajați să se simtă cu adevărat parte din companie. Dedicarea angajatorului față de cultura organizațională trebuie să se vadă cu ochiul liber și trebuie îmbunătățită constant.

Sursa foto: pexels.com

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.