Cum erau trucate concursurile de angajare la Primăria Timișoara. Fostă șefă din instituție, trimisă în judecată de DNA

rodica aurelian
Rodica Aurelian. Foto: debanat.ro

Fosta șefă a Serviciului Resurse Umane din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara a fost trimisă în judecată de DNA pentru că a măsluit mai multe concursuri de angajare, anunță procurorii într-un comunicat de presă.

Rodica Aurelian și-a recunoscut fapta.

Potrivit DNA, în luna decembrie 2015 și în perioada 2018 – 2019, fosta șefă din primărie a trucat mai multe concursuri de angajare, atât pentru posturi de conducere, cât și pentru posturi de execuție.

Ea este acuzată de procurori că a înlocuit în dosarele de concurs a 20 persoane lucrările predate de acestea cu altele în care erau trecute răspunsurile corecte.

În lucrările respective răspunsurile corecte ar fi fost trecute atât de inculpată cât și de alte 3 subordonate (două dintre ele au încheiat cu procurorii anticorupție câte un acord de recunoaștere a vinovăției).

Astfel, candidații respectivi au promovat concursurile și, ulterior, prin dispozițiile primarului municipiului Timișoara (Nicolae Robu, fostul primar al Timișoarei), care ar fi acționat fără vinovăție, au fost numiți în posturi de consilier, inspector de specialitate, director executiv etc, mai notează procurorii.

Rodica Aurelian este acuzată de:

  • instigare sub forma participației improprii la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată,
  • instigare la fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată,
  • fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată,
  • sustragere sau distrugere de înscrisuri, în formă continuată,
  • uz de fals, în formă continuată.

Deoarece și-a recunoscut fapta, procurorii au propus ca fosta șefă de la Resurse Umane să primească 3 ani de închisoare cu suspendare.

Dosarul de urmărire penală împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Timiș.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.