Cum comentează UNPR demisia lui Victor Ponta

Gabriel Oprea. Foto: b1.ro
Gabriel Oprea. Foto: b1.ro

Primul ministru Victor Ponta și-a dat demisia. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost cel care a făcut primul anunțul. În declarația sa, liderul social-democraților a fost destul de dur la adresa primarului Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, pe care îl consideră unul dintre răspunzătorii pentru tragedia care a avut loc în clubul Colectiv din Capitală.

„Chiar sînt curios dacă și primarul sectorului 4 (n.r. Cristian Piedone Popescu) va face același lucru. Cîți lideri europeni mai trebuie să-și dea demisia ca să înțeleagă că trebuie să facă asta”, a declarat liderul PSD Liviu Dragnea, în timp ce a anunțat demisia lui Victor Ponta. Mai mult, potrivit unor surse din PSD, șefii social-democraților cer să nu mai intre la o posibilă viitoare guvernare cu UNPR.

De partea cealaltă, liderii UNPR transmit că vor susține coaliția în continuare și cer „stabilitate”.

„UNPR a luat act de nemulțumirile exprimate de cei care au protestat în seara zilei de ieri în București și în alte orașe din țară. Președintele UNPR este în complet acord cu decizia premierului Victor Ponta de a depune mandatul guvernului.

De altfel, această decizie a fost luată împreună de domnul Victor Ponta și domnul Gabriel Oprea, în cadrul consultărilor purtate de cei doi, în seara zilei de 3 noiembrie. UNPR își reafirmă determinarea de a susține împreună cu coaliția, orice soluție politică care asigură stabilitate României.

UNPR este un partid unit și va participa la efortul pe care întreaga clasă politică trebuie să-l facă astăzi pentru a răspunde așteptărilor societății. Este obligația UNPR și, în egală măsură, este obligația tuturor liderilor politici și a tuturor partidelor să găsească soluții care să refacă legatura între alegători și aleși, între contribuabili și instituții, între societate și politică”, au transmis liderii UNPR, printr-un comunicat de presă.

Victor Ponta și-a dat demisia

Primul ministru Victor Ponta și-a dat demisia din fruntea Guvernului României chiar în ședința de astăzi. Demisia lui Ponta vine după protestele care au avut loc aseară în Capitală și în mai multe orașe din țară. Numai în București au ieșit în stradă aproximativ 30.000 de oameni.

„Rezist la orice bătălie cu adversarii politici, dar nu mă bat cu oamenii. Suferința lor nu trebuie să degenereze într-un joc politic, de putere. Sper ca depunerea mandatului să satisfacă cerințele celor care au protestat”, a declarat Victor Ponta, care a decis să deschidă ședința de Guvern anunțându-și demisia.

Recomandările editorilor GreatNews: