Cum arată harta României după alegeri. Ce partid a câștigat în fiecare județ

Județele din România prezența la vot
Județele din România. Foto: tutorialeonline.net

Rezultatele parțiale ale alegerilor, după numărarea a 95% din voturi, arată că PSD a câștigat în aproape toate județele din Oltenia, Muntenia, Moldova și Dobrogea, în timp ce PNL, USR-PLUS și UDMR au câștigat în Transilvania.

Potrivit unei hărți realizate de hotnews.ro, rezultatele sunt aproape identice în privința Camerei Deputaților și a Senatului când vine vorba de ce partid a câștigat în fiecare județ. Singura excepție este județul Caraș-Severin, unde PSD a câștigat la Camera Deputaților, în timp ce la Senat PNL s-a clasat pe locul întâi.

Iată ce județe au câștigat partidele:

PSD: Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Galați, Tulcea, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Teleorman, Olt, Dolj, Hunedoara și Caraș-Severin (acesta din urmă doar la Camera Deputaților) – culoarea roșie pe hartă

PNL: Ilfov, Giurgiu, Constanța, Vrancea, Sibiu, Alba, Cluj, Bistrița, Sălaj, Maramureș, Bihor, Timiș – culoarea galbenă pe hartă

UDMR: Covasna, Harghita, Mureș, Satu Mare – culoarea verde pe hartă

USR-PLUS: București, Brașov, Timișoara – culoarea albastră pe hartă

Harta Camera Deputaților

Sursa: Hotnews.ro

Harta Senat

Sursa: Hotnews.ro

Potrivit datelor BEC, după numărarea a peste 95% din voturi, se pare că vom avea un parlament cu doar 4 partide: PSD, PNL, USR-PLUS și AUR.

PMP și Pro România nu ar intra în noul parlament.

Rezultate parțiale Camera Deputaților:

PSD – 29,8%
PNL- 25,11%
USR PLUS – 14,5%
UDMR – 6%
AUR – 8,7%
PMP – 4,6%
Pro România – 4,1%
PER – 1,1%.

Rezultate parțiale Senat:

PSD – 30, 2%
PNL- 25,5%
USR PLUS – 15%
UDMR – 6,2%
AUR – 8,8%
PMP – 4,8%
Pro România -4,2%
PER -1,3%

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.