Cum a fost câștigat marele premiu la Loto și ce va face norocosul cu banii

FOTO: Captură video
FOTO: Captură video

Unul dintre cei doi câștigători ai marelui premiu la Loto este un bărbat în vârstă de 50 de ani din Găești, Dâmbovița. Acesta s-a prezentat săptămâna aceasta la sediul Loteriei Române și a spus că a câștigat premiul cu ajutorul unui bilet de pe panou, completat de angajații agenției Loto.

Bărbatul a câștigat peste 10 milioane de lei, bani pe care vrea să-i împartă cu copiii și să-și facă o livadă, un vis pe care îl are de mai multă vreme. „Crede în tine și Dumnezeu te va ajuta. Viața îți rezervă surprize pe care nu le aștepți”, a transmis bărbatul ca a câștigat o parte din marele premiu la extragerea Loto specială de Anul Nou, în valoare de 32 de milioane de lei.

„Pe lângă faptul că sunt şanse cam de 0.15% să existe o variantă câştigătoare, probabilitatea ca ambele bilete să fie din Găeşti, de unde provin cam 1% din bilete jucate la acea extragere este de tipul 1 la 10 milioane. Adică e o probabilitate foarte mică. E ca atunci când pui pentru prima oară în viaţă un bilet la loto şi câştigi premiul cel mare, adică sunt şanse extrem de mici. E o treabă neverosimilă. Pe de altă parte, ăsta e norocul omului”, a explicat profesorul Gheorghiţă Zbăganu, pentru jurnaliștii de la Adevărul.

Cel mai mare premiu din istoria jocului Loto 6 49 a fost acordat de Loteria Română în 2013, atunci când un bărbat din Galaţi în vârstă de 50 de ani a câştigat aproximativ 11 milioane de euro cu un bilet completat simplu.

Loteria Română a realizat o statistică cele mai frecvente numere la Loto 6/49. Există trei numere care au picat de mai bine de 150 de ori. 36, 33 şi 13 au căzut de cele mai multe ori, iar numerele care au ieşit de cele mai puţine ori la extragerile Loto 6/49 sunt 42, 40 şi 31.

Recomandările editorilor greatnews.ro:

Joburi de vis în Santorini, cea mai frumoasă insulă a Europei
6 plaje noi pe litoralul românesc
O caricatură umilește refugiații ajunși în Europa. Băiețelul găsit mort pe plajă, personaj principal
Un oraș din România găzduiește cel mai bun festival din Europa

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.