Șase plaje noi pe litoralul românesc

Şase plaje noi din județele Tulcea şi Constanţa vor intra în circuitul turistic, cel mai probabil din acest sezon estival. Propunerea vine din partea conducerii Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, informează digi24.ro.

În județul Constanța este vorba despre plaje din Midia, Corbu și Vadu, iar în județul Tulcea de plaje din Sulina, Portița și Sfântu Gheorghe.

Conducerea Rezervației a început discuțiile cu agenții economici din zonă și cu autoritățile locale pentru a găsi cele mai bune formule de organizare pentru cele aproximativ 20 de hectare de nisip, din județele Constanța și Tulcea, care vor ieși de sub statutul de zonă protejată a Biosferei Deltei Dunării.

Zonele alese sunt dintre cele în care nu există floră și faună protejate de lege. Acestea nu vor fi concesionate privaților și nu își vor schimba radical aspectul. Fiecare plajă va ocupa o suprafață de două-trei hectare de teren, zonele respective urmând să fie administrate de primării, mai notează sursa citată.

La Corbu, unde plaja se întinde pe 22 de kilometri, va fi stabilită o zonă de circa 3 hectare în care se va face turism organizat. Vor fi amplasate toalete ecologice, căsuțe din lemn unde turiștii se vor putea caza, dar și puncte pentru salvamari. Vara trecută, peisajele sălbatice din Corbu și Vadu au atras 5.000 de turiști.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Povestea românului care a refăcut traseul din „Toate pânzele sus”
7 sfaturi pentru a atinge fericirea în 7 zile
Cele mai căutate locuri din România de către turiștii străini

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.