Cu mașina în vacanță. De unde alimentați mai ieftin

Dacă vreți să plecați cu mașina în vacanță, atunci ar fi bine să vă informați de acasă unde sunt cele mai bune prețuri la combustibil, dar și care sunt taxele de drum.

De exemplu, dacă vă îndreptaţi către stațiunile din Bulgaria, Grecia sau Turcia, faceţi plinul la maşină după ce ieşiţi din ţară. Și asta pentru că la bulgari, benzina este cu 12 eurocenţi mai ieftină decât în România şi cu 42 faţă de Turcia, potrivit stiri.tvr.ro.

Dacă destinația de vacanță este situată în Vestul Europei, atunci, alimentați mașina în Ungaria şi Austria, nu în Italia, unde benzina este mai scumpă cu 50 de eurocenţi faţă de Austria.

În cazul în care plecați cu mașina în vacanță, luați în calcul și taxele de drum.

De exemplu, în țările din Europa se aplică taxe pe autostrăzi prin sisteme diferite, astfel că fie plătim o taxă la 100 de km,  fie o vinietă valabilă între 7 zile şi 1 an.  Dacă aceste taxe nu sunt plătite, amenzile variază între 120 de euro şi 3.000 de euro.

Astfel, la ieșirea din țară, în Ungaria, trebuie plătită taxa doar pentru autostrăzi – 7 euro tot pentru o săptămână, iar în Austria cu un euro mai mult şi e valabilă 10 zile. Acolo se mai plăteşte şi taxa pentru tunele. De asemenea, din acest an, traversarea Germaniei costă între 5 şi 15 euro.

Dacă mergeţi cu maşina în Franţa, fiecare drum are propria taxă ce poate ajunge şi la 50 de euro. În medie, se plătește 5 euro la 100 km.

 

Recomandările editorilor GreatNews: