Cu ce model de motociclete a fost dotată “Poliția autostrăzilor”

Motociclete Honda pentru Poliția Rutieră

Poliția Română a achiziționat cele cinci motociclete marca Honda, pentru supravegherea traficului pe autostrăzi , de la Rădăcini Motors.

Cele cinci motociclete Honda ST1300 Pan European au fost repartizate Secției Poliției Autostrăzi și vor fi folosite în misiunile speciale pentru prevenirea evenimentelor rutiere și intervențiile rapide de salvare.

Modelele Honda ST1300 Pan European sunt unele dintre cele mai folosite motociclete de poliție și de salvare în SUA și Marea Britanie.

Honda ST1300 Pan European este dotată cu un motor V4 la 90 º, răcit cu lichid, 16 supape DOHC, având o capacitate cilindrică de 1261 cm3 și 126 CP. Viteza maximă este limitată electronic la 225 km/h, se arată într-un comunicat.

Având o masa redusă, de 283 kg, ST1300 este stabilă și agilă. Cei doi arbori de echilibrare dispuși în partea inferioară a blocului motor elimină practic orice vibrație transmisă, indiferent de turație sau sarcină.

Proiectul special, coordonat de Rădăcini Motors, a presupus adaptarea modelului Honda la nevoile de utilizare ale Poliției Române, respectiv dotarea cu rear seat box – aceleași cu care sunt echipate și motocicletele pentru Poliția SUA,  stații radio specifice sau  sistem de avertizare optica și acustica.

De asemenea, motocicletele au fost dotate cu  7 lămpi de semnalizare și un girofar,toate cu tehnologie LED de mare intensitate, difuzoare de mare putere pentru semnalizare acustica – specifice utilizării pe autostrăzi și acumulator suplimentar.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: