Creștere de peste 80% a numărului de infecții cu cornavirus în ultimele 24 de ore

FOTO: mariohagen/Pixabay.com
FOTO: mariohagen/Pixabay.com

Autoritățile anunță o creștere a numărului de cazuri noi de infecție cu noul coronavirus.

În ultimele 24 de ore au fost 1.756 de cazuri noi de COVID-19, cu 83% mai multe cazuri decât în ziua anterioară. Alte 18 decese asociate infecțiilor cu coronavirus au fost raportate de autorități. 

„Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 3 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 1.756 de cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2.

De asemenea, au fost raportate 18 decese. Nu au fost raportate decese anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00”, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a avertizat că primele luni ale noului an se anunță dificile pentru că pandemia nu a trecut și e nevoie de „solidaritate, responsabilitate și empatie unii față de ceilalți”.

Ministrul Sănătății a anunțat că pregătește o strategie care va permite trecerea prin pandemie și, ulterior, refacerea sistemului medical.

„Lucrez împreună cu colegii mei ca să depășim această perioadă cât mai repede și, ulterior, să trecem la reclădirea sistemului nostru medical. Accesul la servicii medicale de calitate ne va face viața mai bună. Dorința mea cea mai puternică este să găsim calea pentru o viață fără constrângeri, pentru a putea călători și participa la evenimente culturale și sportive în siguranță. Ne străduim să menținem școlile deschise, acestea sunt fundamentul pentru a avea noi generații sănătoase și instruite”, a adăugat Rafila.

Ministrul le-a mulțumit lucrătorilor din sistemul medical pentru efortul pe care l-au făcut până acum. „Contez în continuare pe profesionalismul, generozitatea și altruismul vostru. Numai împreună putem reuși”, a încheiat Alexandru Rafila, într-un mesaj postat pe Facebook.