Crește valoarea tichetelor de masă. Unii bugetari nu le vor mai primi

supermarket coș cumpărături
Foto: Alexas_Fotos / pixabay.com

Primul ministru Marcel Ciolacu a anunțat că valoarea tichetelor de masă va crește de la 1 ianuarie la suma de 40 de lei.

De asemenea, premierul a mai spus că bugetarii care au venituri de peste 8.000 de lei net nu vor mai primi tichete de masă.

„Nu va fi nimic impozitat. La orice venit se plătește CASS. Nimeni nu va pierde, știți foarte bine că s-au mărit de la 30 la 35 și urmează de la 1 ianuarie la 40.

Eu vă fac o socoteală, știu că acele tichete se dau consistent. Cu adevărat, nu se vor mai da tichete de masă pentru cei care au venituri peste 8.000 de lei net”, a precizat Marcel Ciolacu după ședința PSD din această dimineață.

Premierul a precizat că există și probleme în ceea ce privește tichetele de masă, mai exact referitoare la comisioane.

„Marea problemă este că la emitere se cere 3%, la colectare se cere 3%, iar la cele necheltuite devin profit al companiilor de tichete. Eu cred că acest lucru este total incorect.

Comisioanele nu vor dispărea, că și societatea respectivă trebuie să trăiască din ceva, dar mi se par niște comisioane mult prea mari. Aceste comisioane se reflectă în prețul alimentelor. Soluția este să stăm la masă și să hotărâm, urmează astăzi”, a subliniat Marcel Ciolacu.